martes, 20 de septiembre de 2011

Llocs Sostenibles. Crèdit 5.2. Maximitzar l'espai obert

Els espais oberts són un valor afegit al nostre edifici. Per començar hem de trencar el mite que l'espai no edificat és un espai perdut. Segurament promotors i constructors ho veuran com una pèrdua de diners. No obstant l'experiència de la gent que habita els edificis que arquitectes i enginiers construïm ens diu que l'espai interior i exterior no sempre el divideix una façana. Ens ho va demostrar Le Corbusier l'any 1925 amb la villa "le lac". La taula amb finestra de l'esquerra del croquis deixa entreveure la importància de tractar l'espai exterior com si fos interior, enmarcant les vistes i deixant entreveure la magnificència del llac.







El crèdit 5.2 parla de maximitzar l'espai obert dins els límits del nostre projecte. Per fer-ho tenim tres casos i una excepció:

CAS 1: Espais amb planejament urbanístic i normativa sobre espais oberts: proveïr un espai obert ajardinat que excedeixi un 25% del que marca la normativa.

CAS 2: Espais sense planejament urbanístic ni  normativa: Proveïr un espai obert ajardinat equivalent al 50% de la superfície de l'àmbit d'actuació del projecte.

CAS 3: Espais amb normativa sense requisits d'espai obert (ocupació): Proporcionar un espai obert ajardinat equivalent al 20% de la superfície de l'àmbit d'actuació del projecte.

EXCEPCIONS   

Per als projectes urbans que obtinguin el Crèdit 2: Densitat i connectivitat la coberta ajardinada computa com a espai obert, així com les zones peatonals pavimentades, sempre que no excedeixin un 75% de l'espai obert.

Crèdits relacionats:

Ll.S. Crèdit 7.1. Efecte illa de calor: fora de coberta
Ll.S. Crèdit 7.2. Efecte illa de calor: coberta


No hay comentarios:

Publicar un comentario