L'objectiu d'aquest crèdit és conservar la flora i fauna existent i restaurar aquelles parts malmeses amb vegetació autòctona.
El valor de l'hàbitat avui en dia és innegable. No només per a la riquesa en espècies vegetals, sinó en la llar que suposa per a animals i insectes. Per això és important establir una zona d'afectació i de treball per tant de minimitzar l'impacte de maquinària i residus. Assegurar que aquests límits són respectats ajudarà a la flora i fauna a recuperar el seu ritme natural.
Per acomplir aquest crèdit tenim dos escenaris possibles:
ESCENARI 1: Espais verds. Si construïm en un solar on hi trobem vegetació autòctona hem de limitar l'afectació de les obres als següents elements:
-. 12 metres de l'edifici.
-. 3 metres de camins, patis i pàrquings.
-. 4,5 metres de carreteres i rases.
-. 7,6 metres de zones construïdes permeables.
ESCENARI 2: Zones prèviament desenvolupades.
-. Restaurar i protegir el 50% d'espai excloent la petjada de l'edifici o el 20% incloent-la (el valor més alt). La coberta ajardinada (amb espècies autòctones) s'accepta com a restitució. És el cas de projectes urbans on només es pot ajardinar la coberta. Si els percentatges els elevem a 70%-30% ens donen un punt extra.
Un altre punt important, tot i que no és quantificable, és com afecta l'edifici a les espècies migratòries com els ocells. Les grans superfícies vidriades obertes a espais verds, o bé a grans cossos d'aigua, produeixen reflexes que sovint confonen les aus, fent que impactin contra aquestes superfícies.
Crèdits relacionats:
LL.S. Cr 5.2: Maximitzar l'espai obert
LL.S. Cr 6: Administració de l'aigua de pluja
LL.S. Cr 7.1: Efecte illa de calor.
LL.S. Cr 5.2: Maximitzar l'espai obert
LL.S. Cr 6: Administració de l'aigua de pluja
LL.S. Cr 7.1: Efecte illa de calor.
Eficiència de l'aigua Cr.1: Paisatgisme
No hay comentarios:
Publicar un comentario