lunes, 25 de julio de 2011

Llocs Sostenibles. Crèdit 4.2. Transport alternatiu - bicicletes

Com hem vist en l'últim punt, el desplaçament en bicicleta és el més sostenible que hi ha fins ara. Per això LEED en anima a facilitar l'accés als nostres usuaris ciclistes i a fomentar-ne l'ús. Com?


http://www.hbdesigns.co.uk/

La manera de fomentar l'ús de la bici comença per proporcionar un espai segur on guardar-la. No entrarem en el debat sobre què és segur. Fem servir la lògica i les circumstàncies de l'entorn i fem-nos la pregunta: Jo hi deixaria la meva bici? A partir d'aquí necesitarem un lloc on canviar-nos i dutxar-nos després de fer un esforç físic. Aquesta mesura esta pensada bàsicament pels treballadors dels edificis administratius i comercials.  En escoles i universitats es pot fer participar els alumnes a dissenyar l'espai per a bicis per fomentar-ne l'ús. A més convertim l'ús de la bici en quelcom quotidià.




Els beneficis a nivell urbà són evidents. Reduïm la contaminació atmosfèrica i acústica i reduïm el dimensionament de les infraestructures urbanes de transport i també d'aparcament, fet que redueix la escorrentía. També reduïm el consum de combustibles fòssils. Des del punt de vista social, anar en bicicleta fomenta les relacions humanes i disminueix l'estrés ja que ens fa dependre menys de les màquines.

Si volem obtenir aquest punt hem de proporcionar un espai segur per a guardar les bicis i uns vestidors amb dutxa a menys de 180 metres de l'entrada de l'edifici per a:

- Ús comercial i institucional: - 5% places per bici dels usuaris en màxima ocupació.
                                                - 0,5% vestidors amb dutxa per a usuaris fixes.

- Ús residencial:  - 15% places per bici pels usuaris.

-Ús docent:   - 5% places de bici per a estudiants i personal
                      - 0,5% vestidors amb dutxa per al total del personal.
                      - Carril bici dins el recinte escolar en 2 direccions diferents.


Crèdits relacionats:

Llocs Sostenibles. C6: Disseny de l'escorrentía
Llocs Sostenibles. C7.1: Efecte illa de calor

No hay comentarios:

Publicar un comentario