jueves, 22 de noviembre de 2012

Eficiència de l'aigua. Prerequisit 1. Reducció del consum

Els prerequisits al sistema LEED serveixen per a assegurar d'entrada un cert nivell d'eficiència. En aquest cas ens demanen que reduïm un 20% el consum d'aigua potable. En aquest còmput hem d'excloure el reg, el rentaplats i la rentadora. Per fer això calcularem primer el consum estàndar segons la EPA (Environemental Protection Agency) amb les seguents mesures:


Edificis comercials:

vàter: 1.6 gpf (6 l per descarrega)
urinal: 1.0 gpf (3.8 l per descarrega)
pica: 0.5 gpm (1.9 l per min)

Edificis residencials:

vàter: 1.6 gpf (6 l per descarrega)
pica: 2.2 gpm (8.36 l per descarrega)
pica cuina: 2.2 gpm (8.36 l per descarrega)
dutxa/banyera: 2.5 gpm (8.36 l per descarrega)

Els gpf són "galons per flush" és a dir 1.6 galons per descàrrega. Tenint en compte que 1 galó americà són 3,8 litres estem parlant de 6 litres per descàrrega. Els gpm són galons per minut.

La primera mesura per assolir aquest 20% de reducció seria col·locar airejadors i reguladors de flux a les piques de banys i cuines i a la dutxa, així com utilitzar vàters amb doble descàrrega (3 i 6l) en comptes dels tradicionals de 8 litres. Una mesura una mica més cara és instalar sensors de presència a les aixetes amb el que podem reduïr un 60% el consum d'aquestes. Per a edificis de més entitat cal passar per un anàlisis del consum i un estudi sobre els patrons de comportament dels usuaris per afinar les mesures adoptades.

Crèdits relacionats:

Ll.S. Crèdit 6.2. Aigua de pluja: Qualitat.
EdA. Crèdit1: Paisatgisme eficient.
EdA. Crèdit 2. Tecnologia sobre l'aprofitament.
EdA. Crèdit 3. Reducció de l'aigua de consum.
EdA. Crèdit 4. Reducció de l'aigua de procés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario