
Els tres punts claus de l'aigua:
Medi ambient:
Per a tenir reserves d'aigua construïm preses, excavem pous, drenem cossos d'aigua naturals a velocitats molt superior a la que aquests cossos es poden recuperar. Aquestes intervencions al medi afecten de retruc a altres ecosistemes. La construcció massiva d'habitatges i segones residencies fa que hi hagi més demanda. A més l'aigua que surt dels edificis no s'aprofita dins el cicle de l'aigua, per tant el balanç és molt negatiu.
Economia:
L'aigua és un bé preuat que no es paga proporcionalment al seu valor real. Al disminuir les reserves d'aigua, el preu puja i per això es fa cada cop més necessari l'estalvi. A l'utilitzar menys aigua també consumim menys energia per escalfar-la.
Comunitat:
L'aigua és fonamental per la nostra existència i assegurar-ne la seva puresa i quantitat és un imperatiu que no podem ignorar.
Tipus d'aigua segons el seu ús:
Estratègies per reduïr el consum d'aigua interior
L'aigua és un bé preuat que no es paga proporcionalment al seu valor real. Al disminuir les reserves d'aigua, el preu puja i per això es fa cada cop més necessari l'estalvi. A l'utilitzar menys aigua també consumim menys energia per escalfar-la.
Comunitat:
L'aigua és fonamental per la nostra existència i assegurar-ne la seva puresa i quantitat és un imperatiu que no podem ignorar.
Tipus d'aigua segons el seu ús:
- Aigua potable: compleix o supera els estàndars de la EPA i esta aprovada pels ens locals. Prové de la xarxa muncipal.
- Aigua no potable: aigua que no compleix els estàndars per al consum humà.
- Aigua pluvial o d'escorrentía: corrent d'aigua pluvial superficial que prové de les precipitacions, recorre les clavegueres i retorna a un cos d'aigua. NO esta considerada potable.
- Aigua gris: aigua residual provinent de les banyeres, dutxes, lavavos, rentadora, rentavaixelles. És a dir, les aigues residuals que no passen pel vàter. En general, però, no es considera aigua gris la de les piques de la cuina.
- Aigua negra: aigues procedents de vàters i urinals així com la pica de la cuina. L'aigua de fregar el terra també es considera negra.
Estratègies per reduïr el consum d'aigua interior
- Utilitzar aparells eficients, reguladors de cabal, controls electrònic, vàter de compostatge (sec), o urinaris sense aigua.
- Utilitzar l'aigua no potable, és a dir, aigua de pluja pels vàters i urinaris.
- Instal·lar contadors per mesurar el consum i localitzar fuites.
Estratègies per reduïr el consum d'aigua exterior
- Escollir plantes natives locals, necessiten menys fertilitzant, pesticides i afavoreixen la fauna local.
- Fer Xeriscaping: concepte per definir paisatgisme integral amb l'objectiu de crear un paisatge que necessiti poc o gens de reg.
- Definir zones per a cada tipus de paisatge
- Paviments porosos: retenen la humitat i disminueixen l'evaporació.
- Evitar la gespa, ja que requereix molta aigua i manteniment
- Seleccionar un tipus de rec eficient. El reg per goteig té un rendiment del 90% enfront del 65% del reg convencional i establir un horari de reg.
- Utilitzar aigua no potable (aigues grises i de pluja)
- Instal·lar contadors, monitoritzar el consum i localitzar les fuites.
Estratègies per reduïr el consum d'aigua processada
- Utilitzar aparells eficients.
- Utilitzar aigua no potable: aprofitar les aigues grises i de pluja.
- Instal·lar contadors per monitoritzar el consum.
No hay comentarios:
Publicar un comentario