jueves, 23 de junio de 2011

Llocs Sostenibles. Prerequisit 1: Prevenció de contaminació en la construcció

Els prerequisits són uns mínims que cal complir per poder optar als diferents crèdits. El primer que trobem és la prevenció de contaminació durant la construcció.

Cada acció te la seva reacció. Si volem respectar el nostre entorn (ja sigui inmediat o no). La pèrdua del substrat fèrtil vegetal, la primera capa que trobem en un terreny, disminueix la capacitat d'aquest d'acollir vida vegetal, modifica el curs natural de l'aigua ja que hi ha més escorrentia al disminuir la permeabilitat.


A més la pèrdua dels microbis i insectes d'aquest substrat afecta el procés de descomposició dels animals morts, augmentant el risc de plagues.  Aquests factors porten a l'ús exceciu de pesticides, fertilitzants, aigua de reg, i a més l'augment de l'escorrentía porta els productes químics cap a les fonts d'aigua properes. 



Seguim aquesta cadena inexhorable de causa efecte. L'aigua, que ja no és absorvida, circula per la superfície, erosionant la terra, i porta aquestes partícules a rius, torrents, o estanys. Les partícules en suspensió fan que no penetri la llum solar a l'interior i les plantes aquàtiques moren ja que es redueix la fotosíntesis. Això disminueix el nivell d'oxigen a l'aigua i per tant disminueix també la vida animal.

Les partícules que no s'emporta l'aigua queden en suspensió aèrea, causant problemes respiratoris com l'asma i asfixia. A més poden viatjar grans distàncies.


Què podem fer?  Dissenyar i implementar un pla de control de l'erosió i la sedimentació. El constructor ha de treballar conjuntament amb l'enginier o arquitecte paisatgista per dur a terme totes les mesures adoptades de manera eficient. S'han de fer fotografíes de l'estat inicial, de les mesures preses i de l'estat final per tal d'elaborar un informe d'objectius complerts (o no).

No hay comentarios:

Publicar un comentario