lunes, 29 de abril de 2013

Eficiència de l'aigua. Crèdit 2. Innovacions en el tractament d'aigua.

Els consums domèstics d'aigua se solucionen suministrant la mateixa aigua per a tots els aparells. No obstant, no sempre necessitem la mateixa puresa. L'objectiu d'aquest crèdit és reduïr els volum d'aigua potable que es destina al transport de residus (aigues negres i grises). Les très estratègies que tenim, que poden ser complementàries, són bastant senzilles d'aplicar.

- Utilització d'aparells de baix consum d'aigua. Si utilitzem inodors de doble descàrrega, urinaris, aixetes amb airejadors, etc... reduïrem directament el consum d'aigua.

- Utilització d'aigua de pluja. Es pot fer servir per omplir les cisternes dels inodors.

- Reutilització d'aigues grises. Podem conduir l'aigua de les piques i la dutxa (grises) per omplir les cisternes dels inodors.

Com puntua LEED? Si reduïm el consum d'aigua potable destinada a sanejament en un 50% , o bé, tractem el 50% d'aigues residuals (al mateix edifici) obtindrem 2 punts.

Per fer l'aprofitament de l'aigua quelcom assumible, hem de prioritzar l'ús de l'aigua de pluja per a consums no potables. En general, el tractament in-situ és viable quan tenim grans consums. Si fem una estimació dels consum anual d'aigua podrem saber el tamany dels dipòsits acumuladors i si és necesari o no instalar sistemes de tractament d'aigua .


No hay comentarios:

Publicar un comentario